CPU/Lag
Results 1 to 2 of 2

Thread: CPU/Lag

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    6

    Default CPU/Lag

    HoldemManager.server.exe is using a lot of CPU and causing lag. Is there any way to prevent this?

  2. #2
    *** HM3! *** fozzy71's Avatar
    Join Date
    Sep 1971
    Location
    HM Support
    Posts
    30,591

    Default

    - What is your hard drive model, RAM and CPU? You can find this in your Control Panel - System - Device Manager. Please see this FAQ for our recommended/optimal system specs.
    - If you have an 'Alias' selected as the active player try selecting a specific site screen name with fewer hands and exit HM3, close the HM3 server, and restart HM3.
    - Does disabling the HM3 - Live Play - [ ] 'Automatically refresh' option help eliminate that busy cursor issue and improve your performance?
    - How big is your database and how many hero hands are in the database? How many tables do you typically play at the same time when you see these issues? How long is your average session?
    - Does it help if you open the HM3 - Apps - NoteCaddy menu and 'Disable NoteCaddy'

    If you continue to have problems:

    Is that a custom HUD you created or imported from HM2? Do you have the same problems if you use the HM3 'Standard' HUD profile?

    Try to remove any unused or extra popups from the HM3 HUD profile, that you might have imported from HM2. With HM3 it loads the stats for all the associated popups even if you are not using them.

    - HM3 - HUD - HUD Editor - 'Profile:' = select the profile you want to edit.
    - Options - 'Export' or 'Duplicate' the profile so you have a backup copy before you make any edits.
    - Click the 'Popup Groups' button in the upper right corner.
    - In the upper left under 'Groups' you can select then 'Delete' any unused popups.

    This should help speed up the overall HUD and popups performance.

    If you continue to have problems:

    - Try to remove positional stats directly in the hud (stats using position item property in the Hud Editor)
    - Try to reduce number of stats in the HUD
    - Try to disable session stats in tooltips (HM3 - HUD - HUD Options)
    - Try to set max number of hands limit lower in HUD Options
    - Try to reduce the number of hands in the database (new database and import only a small portion of the hands)
    - For popup loading speeds: reduce number of popups and complexity of the popups

    If none of that helps: Please see our HUD Troubleshooting FAQ and reproduce the issue then send the requested logs, screenshots, and hand history files in a support ticket as instructed at the bottom of that FAQ with a link to this forum thread and your forum username.

Similar Threads

  1. HM2 consuming around 50 CPU + poker tables = LAG
    By KRiBaH in forum General Support
    Replies: 1
    Last Post: 04-16-2014, 12:47 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 09-22-2009, 09:02 PM
  3. HMimport uses 99% CPU
    By MJay in forum Manager General
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2008, 01:57 PM
  4. CPU kernel Utilization problem
    By High Time John in forum Manager General
    Replies: 10
    Last Post: 09-04-2008, 09:28 AM
  5. new cpu and motherboard
    By albus in forum Manager General
    Replies: 3
    Last Post: 08-29-2008, 05:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •