Sync HM3 Archive Latop-PC Desktop
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    4

    Default Sync HM3 Archive Latop-PC Desktop

    Hi everyone,
    I have been trying to use dropbox for some time to keep the handhistories (graphs, statistics etc. etc.) synchronized on two pc: laptop and desktop pc.
    I shared the HM3 Archive folder (clicked on the send to button and selected the "desktop pc" folder inside the Dropbox folder), played 200/300 hands and closed HM3 and turned off the desktop pc. Then I turn on the laptop, go to HM3, click on File -> Import Folder and select the HM3 Archive folder inside PC Desktop. But on HM3 I don't see the update, as if it didn't matter. How can I solve? I tried to look on the internet but found nothing. Folders in dropbox have a green "V" and everything looks regular.

    If instead I backup the HM3 database before turning off the desktop pc, save the database file in dropbox and then turn on the laptop, Tools -> Restore Database. This way I load HM3 exactly as before closing on the Desktop PC.
    Are there any solutions without doing database recovery every time?
    Thank you
    Last edited by Mik_Jackpot; 09-14-2020 at 11:24 AM.

  2. #2
    You're out! udbrky's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    20,462

    Default

    Make sure that you are allowing enough time to upload the hands to dropbox.

    Try downloading the files and importing from your hard drive.

    What does it show in the import history? Does it change the # of hands in the player list?

    Does it update when you restart?
    Regards udbrky (Chris)

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    4

    Default

    Hi, we're talking about 80Mb of files, so not a big volume of data. When I see that the folder in Dropbox has a green "V" I proceed with turning off the desktop and turning on the laptop.
    I have not done the test by downloading the files from the Dropbox folder to the hard drive or to the desktop and then subsequently importing them into HM3, I will do this test.
    No the number of hands does not change, which is why I doubted and I wrote this post. I haven't even tried to restart the program after doing the import, I'll do this too.
    So I'll try to:
    1. Copy the folder (HM3Archive) to the Desktop and then import it into HM3
    2. If point 1 doesn't work I try to close and reopen the program after importing the hands in HM3.

    I will update after tests done.
    Thanks for the moment!

  4. #4
    *** HM3! *** fozzy71's Avatar
    Join Date
    Sep 1971
    Location
    HM Support
    Posts
    30,204

    Default

    I use Google Drive to sync my archive folder between my laptop and desktop like you do with Dropbox. In both of my HM3 - Tools - Settings - Import 'Archive Directory' I have them configured to archive to - C:\Users\{UserName}\Google Drive\Personal\HMArchive\HM3Archive. I don't use my laptop often as I work from home 7 days a week on the desktop but if/when I need to use the laptop I can start my laptop and wait for google drive to finish the sync down from the cloud to the laptop and update my laptop database by manually importing that folder to the laptop database.

Similar Threads

  1. HM3 auto archive not work
    By tangyves in forum HM3 Bug Reports
    Replies: 1
    Last Post: 05-26-2020, 03:29 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-17-2015, 08:33 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 12-31-2011, 10:56 AM
  4. Best way to sync HEM DB and notes between desktop and laptop?
    By Stake Monster in forum Manager General
    Replies: 2
    Last Post: 06-27-2010, 07:50 PM
  5. Sync DB on Desktop and Laptop?
    By stickupkid in forum Manager General
    Replies: 2
    Last Post: 03-03-2010, 01:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •