The following error occurred while running this report: Data Exception
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default The following error occurred while running this report: Data Exception

    Lately I've been seeing this message a lot while trying to access the "Sessions" report:

    "The following error occurred while running this report: Data Exception"

    Yesterday I created a new database and imported all my HHs into it. As I later tried to access my old DB to review some saved hands, I got an error message about not being able to access list of players, and all my data was gone from the old DB.

    Running the new DB I now get the same Data Exception error message.

    I'm on a Vista system, no UAC, and I'm running version 1.11.04 of HEM.

    EDIT: I'm now also seeing the following error message upon start up:

    "An error occurred while retrieving the imported file list: Backend sent unrecognized response type: " (only blank space following the colon).

    And, I just realized I'm using PostGreSQL 8.2 .... is that a problem?
    Last edited by mcmelchior; 08-21-2010 at 08:23 PM.

  2. #2
    HM Support Patvs's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Amsterdam, the Netherlands
    Posts
    33,523

    Default

    Install SQL 8.4.4 to port 5433 and connect to that.

    read:
    http://forums.holdemmanager.com/mana...ease-tips.html
    Participate in the Beta release of the newest Hold'em Manager version: HM Cloud. Sign-up HERE.

    If you would like to leave some feedback to help us improve the quality of the solutions, and/or the support quality you received, - you can do this here

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default

    Thank you.

    I did as suggested and rebuilt my DB from the HHs.

    After clicking "refresh" on the "sessions" tab I'm now seeing following error message:

    "An error occurred when running this report: Backend sent unrecognized response type: " (with blank space following the colon).

  4. #4
    HM Support netsrak's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany
    Posts
    25,795

    Default

    Did you change your database connection to the new postgresql 8.4 installation on port 5433?

    Sounds like you are still using 8.2

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default

    Quote Originally Posted by netsrak View Post
    Did you change your database connection to the new postgresql 8.4 installation on port 5433?
    Yes I did.

    Quote Originally Posted by netsrak View Post
    Sounds like you are still using 8.2
    I uninstalled 8.2 through control panel, and installed 8.4.4 from the website as directed. And connected on 5433.

  6. #6
    HM Support Patvs's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Amsterdam, the Netherlands
    Posts
    33,523

    Default

    read
    http://forums.holdemmanager.com/mana...ease-tips.html

    and manually edit the postgresql.conf file and reboot
    Participate in the Beta release of the newest Hold'em Manager version: HM Cloud. Sign-up HERE.

    If you would like to leave some feedback to help us improve the quality of the solutions, and/or the support quality you received, - you can do this here

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11

    Default

    Please be more specific.

    I'm operating a Dell Inspiron 9400 laptop w/Intel Core2 Duo processor and 2GB (max possible) RAM, and HD is not upgradeable.

    I'm using the most current versions of PostGreSQL and HEM, and I have already removed WinnerName, WinnerCards and WinnerWon from the Hand View Column Sector.

    I have defrag'ed my HD with defraggler, and I do vacuum my puny 30k hands DB (which btw I've just recreated for the 2nd time) after each session. I have Vista SP2, and I have up-to-date system drivers from Dell. I have already changed processes priority as directed.

    Quote Originally Posted by Patvs View Post
    manually edit the postgresql.conf file and reboot
    My search (which takes forever since indexing is off) does not locate neither a "SQL 8.x" folder nor a "postgresql.conf" file - where should I look for them?

    EDIT: N/m, I found them. The correct folder designation was C:\Program Files\PostgreSQL\8.4
    Last edited by mcmelchior; 08-23-2010 at 06:46 PM.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 05-27-2010, 01:16 PM
  2. error XX001 when running a report for the 3rd Feb
    By freesim in forum Manager General
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2010, 03:12 AM
  3. Error Message When Running Report
    By cmozingo in forum Manager General
    Replies: 7
    Last Post: 01-02-2010, 06:34 AM
  4. Getting error running report for full year
    By allabout in forum Manager General
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-2009, 10:05 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 10-13-2008, 02:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •