"missing or erroneous pg_hba.conf file"
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1

    Default "missing or erroneous pg_hba.conf file"

    I'm trying to setup my laptop to access the database on my desktop over my home network. I had no problems with PT2 doing this but can't seem to get it working with HEM. I followed the steps EXACTLY according to the tutorial and am now getting a msg that says:

    Connection Error: Unable to read data from the transport connection. An existing connection was forcibly closed by the remote host.

    then when i try again it says...

    Connection Error: FATAL: F0000: missing or erroneous pg_hba.conf file
    followed by a bunch of details...

    One side note...when i changed the pg_hba.conf file to allow the ip of my laptop to connect, the changes show up if i open that file in notepad but do NOT show up if i open it thru pgadminIII
    Last edited by scratch28; 05-16-2009 at 06:41 PM.

  2. #2
    Tech Support Manager morny's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Ireland
    Posts
    20,889

    Default

    Im not familiar with that error to be honest, maybe try repeating the process and if the problem persists try posting on the PostgreSQL forum about that error or maybe try exporting the hands, doing a fresh install and when you get it up and running reimport the hands
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    We welcome any feedback on any solutions we provide, this helps us to provide better quality solutions in the future.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    15

    Default

    FWIW I had the same issue. I slapped a "/32" on the end of the ip address in the pg_hba.conf file and now I'm in business. I don't know what that means but I found it via google in another sql forum.

    Good luck.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default

    Thanks, i had the same problem. with /32 , it's now OK :-)

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Default

    Damn... I have the exact same problem, but it wasn't fixed by adding the '/32' :/

    Here's how my pg_hba.conf looks like :

    # IPv4 local connections:
    host all all 127.0.0.1/32 trust
    host all all 192.168.1.0/32 md5
    # IPv6 local connections:
    host all all ::1/128 trust

    Please help !!!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20

    Default

    stop and restart the service

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Default

    Did that about a couple dozen times already

  8. #8
    HM Support netsrak's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany
    Posts
    25,708

    Default

    Please try another ip address.
    I think 192.168.1.0 is not valid. You should use the exact IP of your 2nd computer

  9. #9
    Senior Member _Loki_'s Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    B/ham UK
    Posts
    2,856

    Default

    Like Karsten says...

    to find your ip addresses in xp use ipconfig in cmd - look here for examples:
    Windows 2000 / XP TCP/IP protocol
    & here
    Windows XP ipconfig Tutorial
    (but the comments about resnet are particular to the user)

    Maybe the procedure is diff in other OS, but easy to find if you google ipconfig & your OS

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by netsrak View Post
    Please try another ip address.
    I think 192.168.1.0 is not valid. You should use the exact IP of your 2nd computer
    I love you! That did the trick, everything working fine now. Thanks so much!

    On a side note, the "192.168.1.0" came from your faq page : "add a line like host/all/postgres/192.168.2.0 (= address of your local network)/md5 if your laptop is getting an IP Adres from a DHCP server within your network."

    My laptop indeed is getting its IP from DHCP. Maybe someone should edit that line if it doesn't work?

    Thanks again.

Similar Threads

  1. Missing "Totals" stats from Reports Page
    By Donnie Punani in forum Manager General
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2009, 12:22 AM
  2. "Avg VPIP" % Missing
    By insolitude in forum Manager General
    Replies: 4
    Last Post: 10-16-2008, 09:50 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 09-28-2008, 10:30 AM
  4. "An error occured while retreiving imported file list:"
    By swarma in forum Manager General
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2008, 10:25 AM
  5. How do you "unzip postgres file on to desktop"?
    By weakone in forum Manager General
    Replies: 3
    Last Post: 08-08-2008, 02:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •